Vi tar sista steget mot miljövänlighet

led strålkastare

Pirkkaaalto har ingått samarbete med svenska belysningsåterförsäljaren LG som blir exklusiv leverantör av led strålkastare och led arbetsbelysning. De har tidigare levererat belysningslösningar med hög kvalitet och vi fördjupar nu vårt samarbete genom att dom nu blir exklusiv leverantör av belysning då har ett stort förtroende för deras expertis och kunskap.

Pirkkaaalto har genom alla åren varit ett miljömedvetet byggföretag. Vi var bland de första aktörerna som tog initiativet att satsa på arbetsbelysning med led när tekniken fortfarande var i ett tidigt utvecklingsstadium. Vår projektledare Staffan Berndtstål har varit den person hos oss som varit allra mest aktiv på denna front då han har stor erfarenhet av belysning som f.d elektriker. Från och med November kommer vi endast att använda den senaste led cob tekniken vilket avger en betydligt bättre och mer homogen belysning för hyresgästerna. Vi har tidigare använt oss av en kombination av både led och låg energi lampor vilket emellanåt skapat förvirring för både oss och våra kunder. Till skillnad från lågenergibelysning och övriga alternativ som finns att tillgå så innehåller led strålkastarna inget farligt kvicksilver vilket skadar naturen. Vi anser att det är viktigt för oss för oss som byggföretag att ta ställning och inte endast kommunicera utan även skrida till handling och föregå med ett gott exempel. I de fall vi belyser fasader och parker kommer rörelsesensorer att användas vilket ger en betydligt längre hållbarhet samt en kraftfull sänkning av elförbrukningen.

Lamporna kommer dock inte att vara helt släckta utan dimmade i de situationer ingen befinner sig inom lampans närområde. Anledningen till att vi valt att inte släcka ned belysningen fullständigt är för att skapa en trevlig och homogen känsla för de närboende. Övriga områden som led strålkastarna kan användas till är exempelvis gårdsplaner, infarter, entréer och parkeringsplatser. Det är alltså inte bara hyresgästerna som påverkas av denna förändring utan också människor som befinner sig i området under kvällstid som drar nytta av de positiva förändringarna. Vi på Pirkkaaalto är stolta över att befinna oss i fronten i denna utveckling och hoppas att fler byggföretag tar efter oss.